Bedrukken

Zeefdruk

Zeefdruk is veruit de populairste druktechniek voor textiel. Zeefdruk zorgt namelijk voor de meest duurzame hechting. Het gedrukte logo blijft even mooi op het textiel, zelfs na ontelbare wasbeurten!

Zeefdruk : Het proces

We drukken uw persoonlijk ontwerp per kleur af op transparante inkjet-folie. Hierna wordt een ‘zeef’ van polyester-gaas gecoat met een UV-gevoelige emulsie. Dit gaas is gespannen in een metalen kader. Dat geheel wordt vaak ‘cliché’ genoemd. De inkjetfolie met het logo/ontwerp wordt op de UV-gevoelige emulsie geplaatst. Zo wordt het mogelijk om zeer nauwkeurig de juiste delen van het gecoate frame te belichten. Na de belichting is de zeef klaar om te worden uitgespoten onder hoge druk. Nog even drogen en klaar: een afgewerkte zeef. Vervolgens moet het cliché worden ingesteld en geregistreerd in onze drukmachine. Tijdens de registratie wordt alles nog eens finaal gecheckt. Eenmaal onze tunneldroger en tussendroger opgewarmd zijn is alles klaar voor productie. We brengen de gekozen inkt aan in de juiste zeef en drukken maar! Door het uitgespoten deel van het cliché wordt per stuk textiel de verf met in de textielvezels ‘geduwd’. Na het drogen is het zeefdrukproces afgelopen en is het textiel klaar voor gebruik. De belichte zeven worden op een volledig ecologische manier gereinigd en opnieuw gecoat zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden voor andere projecten. 

 

Zeefdruk: Kosten

Zoals hierboven vermeld is zeefdruk dé beste optie voor grotere oplages. Er wordt immers per kleur van het ontwerp telkens een cliché gemaakt en ingesteld. Met andere woorden: hoe groter de oplage, hoe lager de kostprijs per stuk! Voor het maken en instellen van 1 zeef vragen wij 35 euro excl. BTW. 

Omwille van de arbeidsintensiteit van zeefdruk is het bedrukken van een oplage kleiner dan 15 stuks textiel onmogelijk en verwijzen wij graag naar een andere vorm van bedrukking: flex transfer. Naast de eenmalige kost voor het instellen en maken van een cliché is er ook een bedrukkingskost per stuk. Onder deze verzamelnaam worden zaken zoals verf kost, elektriciteit, chemicaliën,… enz. in acht genomen. Deze kost is dus zeer variabel naargelang de hoeveelheid kleuren in het ontwerp, of de hoeveelheid ontwerpen per stuk en begint vanaf 0.50 euro per stuk textiel excl. BTW.

  • Meest duurzame hechting

  • Beste oplossing voor grotere oplages

  • Individuele droging garandeert het beste eindresultaat

  • Bedrukkingen mogelijk tot wel 4 verschillende kleuren in het ontwerp

Goed om weten

Vooraleer we een gratis offerte maken is het belangrijk om te weten op welke exacte positie u het ontwerp graag gedrukt zou zien. De maximale bedrukbare oppervlakte bedraagt 35 x 50 cm. Het is onmogelijk om te drukken over naden, plooien, knopen en ritsen. Dit zou voor een inconsistente bedrukking zorgen. We nemen altijd een marge van 3 cm tussen de rand van een knoop of plooi om een goede bedrukking te garanderen. 

Wij raden volgende minimale oplages aan:

1 kleur: oplage     > 15 stuks

2 kleuren: oplage   > 20 stuks

3 kleuren: oplage    > 30 stuks

Transfer druk

Flex transfer

Flexdruk is een vorm van bedrukking die ervoor zorgt dat we ook kleinere aantallen in 1 kleur kunnen bedrukken. Het ontwerp wordt met een plotter uitgesneden op flexfolie. Het uitgesneden ontwerp wordt dan op het gewenste textiel geperst met onze hittepers. Door de juiste temperatuur en de nodige druk in te stellen kunnen wij ook hier een duurzame hechting garanderen. Er is keuze uit een grote waaier aan kleuren waaronder ook fluo, metallic en dergelijke. Kledij kan achteraf worden gewassen op 40°C. De prijs per transfer is afhankelijk van de grootte van het ontwerp. 

De minimum oplage voor flexdruk is 8 stuks.

Zeefdruk transfer

Zeefdruk transfer is de oplossing als je op zoek bent naar een grotere oplage met een complexe bedrukking. Logo’s met zeer fijne details en/of schaduwen kunnen worden gedrukt met transferdruk.

 

Kosten

Hetzelfde principe als zeefdruk.

Goed om weten

Bij beide vormen van transferdruk is het mogelijk om een foto te drukken. Zeefdruk transfer is hier de meest duurzame optie.

De minimum oplage van zeefdruk transfer is zeer variabel. Verschillende factoren zijn hierbij belangrijk. Voor een vrijblijvende prijsindicatie of meer info kan je ons gerust contacteren via de contactpagina.

Follow us on social media

de print prins

Contacteer ons

+32 (0) 472 99 62 52

info@deprintprins.be

www.deprintprins.be

BE 0736 343 826

Openingsuren

Telefonisch bereikbaar

M-V: 9.00u-18.00u

Zat: 10.00u-17.00u

Zon: Gesloten